Ισπανία: Κρατούμενος το έσκασε από νοσοκομείο με τη βοήθεια 20 ανθρώπων
Μια ομάδα περίπου 20 ανθρώπων εισέβαλε σε ένα νοσοκομείο στη νότια Ισπανία και «απελευθέρωσε» χθες έναν έμπορο ναρκωτικών τον οποίο φύλαγαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ούτε να αντισταθούν.
Οι δύο αστυνομικοί προτίμησαν να μην κάνουν χρήση του όπλου τους «παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να εκτυλιχθεί μια τραγωδία» εξήγησε η δημοτική αρχή της Λινέα, στην επαρχία Κάδιθ (νότια).
Ο κρατούμενος είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο από την αστυνομία για να λάβει τις πρώτες βοήθειες, έπειτα από καταδίωξη με τις αρχές κι ενώ εκείνος επέβαινε σε μια μοτοσικλέτα.
Όμως, σύμφωνα με τον δήμαρχο, πολύ σύντομα εμφανίστηκε μια ομάδα 20 ανθρώπων, που εισέβαλε στο νοσοκομείο, τον πήρε και όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή με τα οχήματα που τους περίμεναν έξω.
Ο δήμαρχος της Λα Λινέα, Χουάν Φράνθο, καταγγέλλει συχνά την κατάσταση που επικρατεί στο τομέα της ασφάλειας σε αυτήν την πόλη των 65.000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τον βρετανικό θύλακα του Γιβραλτάρ. Στην πόλη κυκλοφορούν ανενόχλητοι πολλοί έμποροι, μεταφέροντας τα φορτία κάνναβης που έχουν παραλάβει από το Μαρόκο.
«Ο εχθρός είναι πολύ ισχυρός και πρέπει να σκεφτούμε τη λήψη άλλων μέτρων» δήλωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.
SPONSORED
Σε κρίση η κυβέρνηση Στάρμερ: «Βροχή» οι παραιτήσεις στο Εργατικό Κόμμα και οι υποψήφιοι διάδοχοι
23:37
Αίγυπτος: Στο «φως» δύο αναστηλωμένοι αρχαίοι τάφοι της 18ης Δυναστείας των Φαραώ
23:28
Λευκάδα: Ανεπίσημη παραδοχή των Ουκρανών για το θαλάσσιο drone με τα εκρηκτικά
23:18
Στις 21 Μαΐου ανακοινώνει το νέο κόμμα η Μαρία Καρυστιανού - Το βίντεο που δημοσίευσε
23:09