Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί από νέες αεροπορικές επιδρομές
Τουλάχιστον 31 άμαχοι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, σκοτώθηκαν και 65 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Ανατολικής Γούτα, του θύλακα των ανταρτών κοντά στην Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όπως τόνισε η ΜΚΟ, οι επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας και πυρά πυροβολικού έπληξαν τις πόλεις Ντούμα, Μπέιτ Σάουα και Χαμουρίγε στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα.
Η συριακή κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι στοχοθετεί μόνο θέσεις μαχητών.
Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν χθες έκκληση να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον έναν μήνα σε όλη τη συριακή επικράτεια, εκφράζοντας φόβους περί «επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης».
Εκπρόσωποι του ΟΗΕ δηλώνουν ότι η Ανατολική Γούτα, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών κοντά στην Δαμασκό μετά από σχεδόν επτά χρόνια πολέμου, έχει να λάβει από τον Νοέμβριο βοήθεια από υπηρεσίες των ΗΕ.
Συνελήφθη 36χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Κω
16:30
Κλειστή λόγω καθίζησης η Πατρών - Τριπόλεως
16:19
Πιερρακάκης: «Η έλλειψη αποτελεσματικότητας διαβρώνει την εμπιστοσύνη στις κοινωνίες»
16:10
Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό εργοστάσιο που παράγει εξαρτήματα πυραυλικού καυσίμου
15:59