ΚΟΣΜΟΣ

Άγνωστο πού θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση που επιθυμεί ο Τραμπ

Άγνωστο πού θα γίνει η στρατιωτική παρέλαση που επιθυμεί ο Τραμπ
REUTERS/Jonathan Ernst

Το Πεντάγωνο δεν είναι βέβαιο ότι η παρέλαση που ζήτησε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να οργανωθεί προκειμένου να τιμηθεί το στράτευμα, θα φιλοξενηθεί στην περιοχή της Ουάσιγκτον.

«Δεν το γνωρίζουμε αυτό. Υπάρχουν επιλογές και θα τις διερευνήσουμε και ο πρόεδρος τελικά θα αποφασίσει» είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ντέινα Γουάιτ κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ο Λευκός Οίκος έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εξετάσει την πιθανότητα οργάνωσης μιας παρέλασης προς τιμή των ανθρώπων που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις, αφότου "μαγεύτηκε" από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε πέρσι στο Παρίσι, στις 14 Ιουλίου.

Οι επικριτές του προβάλουν το επιχείρημα ότι η παρέλαση θα στοίχιζε εκατομμύρια δολάρια, σε μια περίοδο που το Πεντάγωνο χρειάζεται πιο σταθερή χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις του.

Όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώσει για την παρέλαση, η Γουάιτ είπε ότι το Πεντάγωνο βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού.

Την Τετάρτη, το Συμβούλιο της Περιφέρειας της Κολούμπια σάρκασε με την ιδέα μιας στρατιωτικής παρέλασης στη Λεωφόρο Πενσιλβάνια, τον μεγάλο δρόμο μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο. Πάνω στον δρόμο αυτόν βρίσκεται και το ξενοδοχείο Τραμπ. "Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε" ήταν το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter το Συμβούλιο.

Μια επιλογή που εξετάζεται είναι να τελεστεί η παρέλαση στις 11 Νοεμβρίου, με την ευκαιρία της 100ής επετείου από τη λήξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ