Το Παρίσι «πάγωσε»: Κλειστός ο Πύργος του Άιφελ
Ο Πύργος του Άιφελ, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Παρισιού τον οποίο επισκέπτονται έξι εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο, θα παραμείνει κλειστός σήμερα και αύριο, καθώς το χιόνι και ο παγετός τον έχουν καταστήσει «μη προσβάσιμο», ανακοίνωσε η εταιρία που είναι υπεύθυνη για το μνημείο.
«Ο σημαντικός όγκος χιονιού που καλύπτει τον Πύργο του Άιφελ και οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν ένα στρώμα πάγου που καθιστά τις πλατφόρμες και τις κλίμακες μη προσβάσιμες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εταιρία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Άιφελ (SETE).
Η εταιρία υπογραμμίζει πως «η ίδια η φύση του μνημείου καθιστά τις τεχνικές εκχιονισμού σχετικά πολύπλοκες».
«Η ρίψη αλατιού στις πλατφόρμες δεν προβλέπεται γιατί διαβρώνει το μέταλλο. Δεν συνιστάται επίσης η διασπορά άμμου που μπορεί να καταστρέψει τους μηχανισμούς λειτουργίας του ανελκυστήρα», αναφέρει.
«Επίσης, οι προτιμώμενες τεχνικές συνίστανται στην απομάκρυνση των πιο πυκνών στρωμάτων χιονιού με το φτυάρι», διευκρινίζει η SETE. «Όσο για την αντιπαγωτική διαδικασία γίνεται με τη χρησιμοποίηση χλωριούχου ασβεστίου και με θέρμανση των πλατφορμών.»
Ο Πύργος του Άιφελ είναι κλειστός για τους επισκέπτες από την Τρίτη λόγω της σημαντικής χιονόπτωσης που σημειώθηκε στο Παρίσι.
Ο Πύργος δέχθηκε το 2017 περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες.
Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
12:36
Άγνωστος επιτέθηκε σε δύο άνδρες στο λόφο του Φιλοπάππου και εξαφανίστηκε - Τραυματίστηκαν ελαφρά
12:28
Η νέα Porsche Cayenne Electric Coupe είναι κομψή και μπορεί να είναι και πανίσχυρη
12:09
«Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»: Η πρώτη αντίδραση Τραμπ στο άκουσμα των πυροβολισμών - Τι του είπε η Μελάνια
12:06