Γαλλία: Σε δυο φάρμες εντοπίστηκε ο ιός της γρίπης των πτηνών
Σε δυο φάρμες πουλερικών στη νοτιοδυτική περιοχή Ντορντόν της Γαλλίας εντοπίστηκε ο ιός H5N1, σύμφωνα με το υπουργείο Γεωργίας της χώρας μια μόλις εβδομάδα αφότου καταγράφτηκε το πρώτο περιστατικό εδώ και οκτώ χρόνια στην πίσω αυλή της ίδιας περιοχής.
Πλέον οι υπηρεσίες του υπουργείου προχωρούν στην θανάτωση όλων των ζώων στις επηρεασμένες περιοχές, σύμφωνα με ανακοίνωση στην οποία δεν δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.
Το υπουργείο παρατήρησε ότι η γρίπη των πτηνών δεν ήταν μεταδιδόμενη σε ανθρώπους μέσω της τροφής κρέατος, αυγών ή άλλων προϊόντων.
Το ξέσπασμα του ιού H5N1 που καταγράφτηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία ήταν το πρώτο μετά από αντίστοιχα περιστατικά σε Βουλγαρία και Ρουμανία τον Μάρτιο του 2015.
ΕΛΛΑΔΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες λόγω λειψυδρίας ο Πόρος
21:00
ΕΛΛΑΔΑ
Σαλμονέλα στη Λαμία: Στα 22 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - «Το φαινόμενο είναι σε φάση εκτόνωσης»
20:50
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαρδαλιάς: Η Αττική αλλάζει με 352 έργα 2,587 δισεκατομμυρίων ευρώ
20:40
ΚΟΣΜΟΣ
Βρετανία: Θύμα «στοχευμένης επίθεσης» η πρώην υπουργός Αν Γουίτικαμ
20:29
ΚΟΣΜΟΣ