ΚΟΣΜΟΣ

Εμπιστοσύνη στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου δείχνει ο Τραμπ

Εμπιστοσύνη στον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου δείχνει ο Τραμπ
REUTERS/Jonathan Ernst

«Ο Ντόναλντ Τραμπ εμπιστεύεται πλήρως τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι και δεν αναζητεί αντικαταστάτη του». Αυτό δήλωσε η υψηλόβαθμη σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέλϊαν Κόνγουεϊ σε αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον προσωπάρχη Τζον Κέλι. Επίσης, έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην διευθύντρια επικοινωνίας του, Χόουπ Χικς» τόνισε η Κόνγουεϊ στο ABC.

Σημειώνεται πως Κέλι και Χικς έχουν δεχτεί κριτική για το πώς έχουν χειριστεί την υπόθεση του στελέχους Λευκού Οίκου, Ρομπ Πόρτερ, ο οποίος αντιμετωπίζει καταγγελίες από τις δύο πρώην συζύγους ότι βιαιοπραγούσε σε βάρος τους.

Ο προσωπάρχης Κέλι είχε αρχικά δηλώσει ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες σε βάρος του υφισταμένου του, όμως αργότερα προέκυψε ότι οι ισχυρισμοί των δύο πρώην συζύγων ήταν γνωστοί επί μήνες στον Λευκό Οίκο καθώς αποκαλύφθηκαν κατά τον τυπικό έλεγχο που κάνει το FBI για όλα τα νέα κυβερνητικά στελέχη.

Η μία από αυτές δήλωσε στο CNNi την Παρασκευή πως ζούσε υπό καθεστώς «διαρκούς τρόμου» στη διάρκεια της σχέσης της με τον Πόρτερ.

Ο τελευταίος παραιτήθηκε την Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ