ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεισε το αεροδρόμιο London City μετά τον εντοπισμό βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

Έκλεισε το αεροδρόμιο London City μετά τον εντοπισμό βόμβας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου
Facebook/London City Airport

Το αεροδρόμιο London City έκλεισε χθες Κυριακή, προσωρινά αφού κατά τη διάρκεια εργασιών εντοπίστηκε μία βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου κοντά στον ποταμό Τάμεση.

«Εξαιτίας του εντοπισμού βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εφαρμόζεται μια ζώνη αποκλεισμού 214 μέτρων. Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο London City θα μείνει προς το παρόν κλειστό» αναφέρεται σε ανακοίνωση του αερολιμένα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έφτασε άμεσα στο σημείο, όπως και το Βασιλικό Ναυτικό το οποίο επιβεβαίωσε και το από πού «προέρχεται» η βόμβα.

Εργασίες για την αφαίρεση της βόμβας βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ το Βασιλικό Ναυτικό έχει καθορίσει μία περιοχή 214 μέτρων ως ζώνη αποκλεισμού ώστε «να είναι σίγουροι πως δεν θα κινδυνέψει κανείς κατά την επιχείρηση αφαίρεσης».

Το αεροδρόμιο London City είναι ένας διεθνής αερολιμένας που βρίσκεται στο Νιούχαμ του Ανατολικού Λονδίνου. Η περιοχή ήταν βιομηχανική και πυκνοκατοικημένη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το αεροδρόμιο, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από το Χίθροου και εξυπηρετεί επαγγελματίες ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς προορισμούς όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Capture

ΔΗΜΟΦΙΛΗ