Αίγυπτος: Μεγάλη επιχείρηση κατά τζιχαντιστών - Δέκα οι νεκροί και 400 οι συλληφθέντες
Δέκα άνδρες, φερόμενους ως τζιχαντιστές, σκότωσαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών ενώ συνέλαβαν 400 υπόπτους, ανάμεσά τους πολλούς ξένους, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης στο Σινά.
Όπως γνωστοποίησε το επιτελείο με ανακοίνωση που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας άρχισαν την Παρασκευή επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα εναντίον «τρομοκρατικών και εγκληματικών στοιχείων και οργανώσεων».
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου,Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, που επιδιώκει την επανεκλογή του τον Μάρτιο, διέταξε τον Νοέμβριο τις ένοπλες δυνάμεις να πατάξουν τους τζιχαντιστές μέσα σε τρεις μήνες, μετά την τρομοκρατική ενέργεια με στόχο ένα τέμενος που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 300 άνθρωποι. Επρόκειτο για την πιο πολύνεκρη επίθεση αυτού του είδους στην ιστορία της πολυπληθέστερης αραβικής χώρας.
Με βάση τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει οι αρχές, από την Παρασκευή ως σήμερα έχουν σκοτωθεί 38 τζιχαντιστές και έχουν συλληφθεί άλλοι 528.
ΥΠΑΑΤ: 315 επενδυτικά σχέδια ύψους 329,6 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα
15:01
Καναδάς: Πολλοί νεκροί και τραυματίες απο «συμβάν» σε στρατιωτική βάση - Ξέσπασε πυρκαγιά
14:50
H πρώτη εμφάνιση του Πάπα Λέοντα ΙΔ' μετά την περιπέτεια της υγείας του: «Ένιωσα τη στήριξή σας»
14:42
Έκτακτο διάγγελμα Μακρόν σήμερα για τις ταραχές και τα αιματηρά επεισόδια στη Γαλλία
14:38