ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η δολοφονία ενός 22χρονου έσπασε την «εκεχειρία» στη Βαλτιμόρη

ΗΠΑ: Η δολοφονία ενός 22χρονου έσπασε την «εκεχειρία» στη Βαλτιμόρη
Φωτογραφία Αρχείου EPA/MICHAEL REYNOLDS/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έντεκα ημέρες. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο διάστημα, εδώ και τέσσερα χρόνια, που δεν είχε διαπραχθεί καμία δολοφονία στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Το τέλος της περιόδους αυτής ήρθε την Τρίτη λόγω της δολοφονίας ενός 22χρονου.

Ο άνδρας δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Βαλτιμόρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πόλη αυτή των ΗΠΑ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών στη χώρα, με 26 να έχουν καταγραφεί μόνο τον Ιανουάριο.

Από το 2002 η Βαλτιμόρη έχει καταφέρει να πετύχει τρεις μόνο φορές να συμπληρώσει 10 ημέρες χωρίς καμία ανθρωποκτονία, δήλωσε η Σάκια Φένοϊ εκπρόσωπος της αστυνομίας στο BBC, με τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2014.

Η πρωτοβουλία «Εκεχειρία στη Βαλτιμόρη» ξεκίνησε από την Έρικα Μπρίτζφορντ σε μια προσπάθεια να φέρει την ειρήνη στους δρόμους της πόλης.

Η Βαλτιμόρη έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών ανάλογα με τον πληθυσμό της στις ΗΠΑ. Πέρυσι η πόλη κατέγραψε 55,8 φόνους ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το 2016 το ποσοστό ήταν 51,4 φόνοι. Αντίστοιχα η Νέα Υόρκη καταγράφει 3,9 φόνους ανά 100.000 κατοίκους και το Σικάγο 28,07.

Το 2015, μια από τις χειρότερες χρονιές, 242 ανθρωποκτονίες στη Βαλτιμόρη δεν κατάφεραν να εξιχνιαστούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ