ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Τεράστια καταβόθρα «κατάπιε» αυτοκίνητα και ξεσπίτωσε δεκάδες οικογένειες

Ρώμη: Τεράστια καταβόθρα «κατάπιε» αυτοκίνητα και ξεσπίτωσε δεκάδες οικογένειες
EPA/MASSIMO PERCOSSI

Μέρος του οδοστρώματος, στο προάστιο Μπαλντουίνα της Ρώμης, κατέρρευσε, το απόγευμα της Τετάρτης (14/2), κόβοντας στα δύο την οδό Λίβιο Αντρόνικο.

Η τεράστια καταβόθρα «κατάπιε» αυτοκίνητα ενώ οδήγησε στην εκκένωση της γύρω περιοχής, εγείροντας ερωτήματα για την ασφάλεια των υποδομών στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Ο δρόμος βούλιαξε σχεδόν δέκα μέτρα, παρασύροντας τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της πυροσβεστικής.

22 οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα παρακείμενα κτίρια. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.
Και σήμερα, πυροσβέστες και μηχανικοί παρέμειναν στο σημείο, διενεργώντας ελέγχους στατικότητας και ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το κενό στο οδόστρωμα προκλήθηκε κοντά σε σημείο ανέγερσης κατοικιών. Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής είχαν παραπονεθεί στις αρχές για ρωγμές στους γύρω δρόμους.

«Τους τελευταίους τρεις μήνες, κατέθεσα καταγγελία στους Καραμπινιέρους και την πυροσβεστική. Ωστόσο, αγνοήθηκε. Παρακολουθούσα τις ρωγμές στο οδόστρωμα που κάθε μέρα βάθαιναν λόγω των συνεχών διελεύσεων βαρέων οχημάτων. Αυτή ήταν μία προδιαγεγραμμένη καταστροφή», καταγγέλλει ο δικηγόρος Τζιανκάρλο Ντε Καπράρις στην εφημερίδα La Repubblica.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ