ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: O Κοτζιάς έχει υιοθετήσει μια μη ειρηνική αντιμετώπιση και ξεπερνάει τα όρια

Τουρκικό ΥΠΕΞ: O Κοτζιάς έχει υιοθετήσει μια μη ειρηνική αντιμετώπιση και ξεπερνάει τα όρια

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, που σε ανακοίνωσή επιτίθεται στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και χαρακτηρίζει «ανησυχητικές» τις πρόσφατες δηλώσεις του για την Άγκυρα κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Μιλώντας στον Alpha, ο Νίκος Κοτζιάς είχε προειδοποιήσει τη γειτονική χώρα ότι αντίστοιχο περιστατικό με αυτό που έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στα Ίμια δεν θα γίνει ανεκτό και πως η αντιμετώπιση της ελληνικής πλευράς δεν θα είναι τόσο ειρηνική.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αναφέρει ότι μετά το περιστατικό επικοινώνησαν οι δύο πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Μπιναλί Γιλντιρίμ. «Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού μας, τονίστηκε ότι η Τουρκία είναι ανήσυχη λόγω της έντασης με τους γειτονική χώρα, την Ελλάδα, στο Αιγαίο και αναμένουμε από την Ελλάδα να λάβει όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να μειωθεί η ένταση» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, που ισχυρίζεται επίσης ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου.

Η στιγμή που η τουρκική ακταιωρός εμβολίζει το «Γαύδος» στα Ίμια

«Σε αυτό το πλαίσιο τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι η χώρα μας στηρίζει την αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.Αλλά δυστυχώς, φαίνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει υιοθετήσει μια αντιμετώπιση που δεν είναι ειρηνική, ξεπερνάει τα όρια, και απέχει πολύ από τη στάση υπευθυνότητας που απαιτείται από την πολιτική του θέση» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ, καλώντας, τον μάλιστα να είναι «συνετός» και να κινείται με βάση τις επιθυμίες του Τούρκου και του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι η Άγκυρα έφτασε στην «κόκκινη γραμμή» και κατά μια έννοια την ξεπέρασε.

turkish foreign ministry

ΔΗΜΟΦΙΛΗ