ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Τραμπ στο FBI: Λυπηρό που έχασαν όλες τις ενδείξεις για τον μακελάρη της Φλόριντα

Επίθεση Τραμπ στο FBI: Λυπηρό που έχασαν όλες τις ενδείξεις για τον μακελάρη της Φλόριντα
REUTERS/Eric Thayer

Επίθεση κατά του FBI εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αναφορικά με το μακελειό με τους 17 νεκρούς που σημειώθηκε σε σχολείο της Φλόριντα.

Μετά τις αποκαλύψεις πως ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ, ο οποίος αιματοκύλησε το σχολείο, απ’ το οποίο είχε αποβληθεί λίγο καιρό πριν την επίθεση, ήταν στο μικροσκόπιο των Αρχών από το 2016 ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστεψε τα πυρά του προς το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών.

«Είναι πολύ λυπηρό το ότι το FBI έχασε όλες τις ενδείξεις για τον δράστη της Φλόριντα», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο Τραμπ, συμπληρώνοντας πως «αυτό είναι απαράδεκτο. Ασχολήθηκαν τόσο πολύ με την προσπάθεια να αποδείξουν εμπλοκή της Ρωσίας στην καμπάνια μου – δεν υπάρχει εμπλοκή».

Μακελειό Φλόριντα: Ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές από το 2016

Η αναφορά περί της ρωσικής εμπλοκής έρχεται μέρες μετά την απαγγελία κατηγοριών κατά 13 Ρώσων για ανάμειξη στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ από το 2014. Οι κατηγορίες χαρακτηρίστηκαν ανόητες από τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Την Παρασκευή αποκαλύφθηκε πως το 2016 ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον 19χρονο μακελάρη είχε υποπέσει στην προσοχή των Αρχών ασφαλείας. Στο βίντεο, ο νεαρός έκοβε το χέρι του διαμηνύοντας πως μία μέρα θα αγοράσει ένα όπλο.

Το διαταραγμένο προφίλ του δράστη του σχολείου στη Φλόριντα, μέσα από τα social media

Παρότι ανησυχητικό, το βίντεο θεωρήθηκε ήσσονος σημασίας καθώς οι Αρχές πίστεψαν πως ο Κρουζ λαμβάνει την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ