Λετονία: Σύλληψη του Κεντρικού Τραπεζίτη για διαφθορά
Ο Ίλμαρς Ρίμσεβικς, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Λετονίας, συνελήφθη από τις Αρχές κατηγορούμενος για διαφθορά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Λετονού πρωθυπουργού, η Υπηρεσία Πρόληψης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς (KNAB) της Λετονίας έχει θέσει υπό κράτηση τον Ρίμσεβικς.
Η δημόσια τηλεόραση της χώρας μετέδωσε το Σάββατο ότι η KNAB πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι και το γραφείο του διοικητή, τονίζοντας όμως ότι η Κεντρική Τράπεζα λειτουργεί κανονικά.
Το υπουργείο Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ο Ρίμσεβικς είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της από το 2014) είχαν αποφύγει να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.
Η Κεντρική Τράπεζα της Λετονίας είναι ανεξάρτητος θεσμός και ο Ρίμσεβικς είναι επικεφαλής της από το 2001.
Θεσσαλονίκη: 30χρονος κατηγορείται για εκδικητική πορνογραφία και εξύβριση σε βάρος ανήλικης
11:45
Πέθανε σε ηλικία 78 ετών η Έμα Μπονίνο, η Ιταλίδα πρώην επίτροπος και ακτιβίστρια
11:40
Αρτέμιδα: Ο Σ. Κεχαγιόγλου αναλαμβάνει την υπεράσπιση 4 συλληφθέντων στην υπόθεση της κοκαΐνης
11:30
Ρωσία: Έπληξε τρία εμπορικά πλοία κοντά σε ουκρανικά λιμάνια – Κατέρριψε 777 drones
11:22