ΚΟΣΜΟΣ

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ που κατηγορείται ότι διέπραξε την ένοπλη επίθεση σε Λύκειο της Φλόριντα, την περασμένη εβδομάδα, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους, επέστρεψε ενώπιον του δικαστηρίου στο πλαίσιο μιας προπαρασκευαστικής ακροαματικής διαδικασίας. 

Φορώντας την πορτοκαλί στολή των κρατουμένων στις ΗΠΑ, ο 19χρονος παρέμεινε καθιστός κατά τη διάρκεια της σύντομης αυτής διαδικασίας στο Φορτ Λοντερντέιλ χωρίς να επιδεικνύει κανένα συναίσθημα.

Ο κατηγορούμενος δεν σήκωσε στιγμή το κεφάλι του, ενώ η δικηγόρος του και η δικαστίνα Ελίζαμπεθ Σέρερ συζητούσαν διαδικαστικά θέματα.

Ο Κρουζ βαρύνεται με 17 κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης για την επίθεση της περασμένης Τετάρτης στο λύκειο Μάρτζορι Στόνμαν Ντάγκλας στο Πάρκλαντ, κοντά στο Φορτ Λοντερντέιλ.

«Είχαμε αυτό το τέρας κάτω από τη στέγη μας και δεν είχαμε ιδέα»

Το ζευγάρι στο σπίτι του οποίου ζούσε από τον Νοέμβριο του 2017 ο Νίκολας Κρουζ, τον περιέγραψε σε μια συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ως έναν παράταιρο, μελαγχολικό, αφελή νεαρό, που όμως δεν τους είχε δώσει ποτέ ενδείξεις ότι είχε βίαιες τάσεις.

«Είχαμε αυτό το τέρας κάτω από τη στέγη μας και δεν είχαμε ιδέα», δήλωσε η Κίμπερλι Σνιντ, νοσοκόμα, 49 ετών, στην εφημερίδα Sun Sentinel.Η οικογένεια του Τζέιμς και της Κίμπερλι Σνιντφιλοξενούσε τον 19χρονο Κρουζ στο σπίτι της, στην πόλη Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, από τα τέλη Νοεμβρίου, λίγο καιρό μετά τον θάνατο της θετής μητέρας του λόγω επιπλοκών μιας πνευμονίας, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Ήταν φίλος του γιου τους.

«Όλα όσα φαίνεται ότι ήξεραν οι πάντες, εμείς δεν τα ξέραμε», είπε ο Τζέιμς Σνιντ, αναφερόμενος στο ότι ο νεαρός φέρεται να συνδεόταν με μια οργάνωση ακροδεξιών λευκών ρατσιστών. «Είναι τόσο απλό».

Όταν η οικογένεια άρχισε να τον φιλοξενεί, «του είπα πως υπήρχαν κανόνες» στο σπίτι που έπρεπε να τηρεί, «και τήρησε όλους τους κανόνες κατά γράμμα», είπε στην εφημερίδα ο Τζέιμς Σνιντ, 48 ετών, βετεράνος του αμερικανικού στρατού, πρώην αναλυτής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ