Τρεις Γερμανοί ερευνητές διώκονται για πειράματα που έκαναν σε πιθήκους
Η γερμανική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκηθούν διώξεις εναντίον τριών ερευνητών του γνωστού ινστιτούτου Max-Planck επειδή επέδειξαν ιδιαίτερη ωμότητα στη διάρκεια πειραμάτων που έκαναν στον εγκέφαλο πιθήκων.
Οι τρεις ειδικοί της βιολογικής κυβερνητικής εργαστηρίου στην πόλη Τίμπινγκεν κατηγορούνται ότι παρέτειναν περισσότερο από όσο θα έπρεπε τα πειράματά τους με αποτέλεσμα να «προκαλέσουν στα ζώα πόνο που διήρκησε για μεγάλο διάστημα», αναφέρει η εισαγγελία της περιοχής σε ανακοίνωσή της.
Οι ερευνητές, αν καταδικαστούν, κινδυνεύουν με πρόστιμο, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Βάσει μάλιστα του ποινικού κώδικα της Γερμανίας η κακομεταχείριση ζώων επισύρει ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών ανάλογα με τη σοβαρότητα των γεγονότων.
Σε αυτή την περίπτωση τα πειράματα στους πιθήκους είχαν λάβει την έγκριση των αρχών, υπό τον όρο όμως ότι θα σταματούσαν στην περίπτωση που γινόταν εμφανές ότι τα ζώα υποφέρουν.
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες: Βήμα - Βήμα η διαδικασία
00:30
Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Νεκρή 29χρονη οδηγός μετά από ανατροπή οχήματος
23:59
Ηράκλειο: Παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση
23:49