Συναντήσεις του Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες με αξιωματούχους της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις
Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ για τις τουρκικές προκλήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό τη μορφή γεύματος εργασίας, την Παρασκευή, στις Βρυξέλλες.
Επίσης, θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ανάμεσα σε άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Πάολο Τζεντιλόνι.
Ο Πρόεδρος της Κύπτου αναχωρεί αύριο, Πέμπτη, για τις Βρυξέλλες. Τις εργασίες του Συμβουλίου αναμένεται να απασχολήσουν θέματα, που άπτονται της μετάβασης στον νέο θεσμικό κύκλο από το 2019. Επίσης, θα γίνει ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο που θα πρέπει να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις προτεραιότητες της Ε.Ε. μετά το 2020, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο κ. Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, η οποία έχει στόχο να κινητοποιήσει τις διεθνείς προσπάθειες που σχετίζονται με την παροχή πολιτικής στήριξης, καθώς και την ασφάλεια και την ανάπτυξη στο Σαχέλ, επίσης να τονίσει τον καίριο ρόλο της ΕΕ στην περιοχή.
Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος από την 1η Μαρτίου θα είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
ΤΙ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Ο Τραμπ «ζυγίζει» μία πιθανή επέμβαση στο Ιράν: Ποια μορφή θα μπορούσε να έχει - Οι επιλογές και το δίλημμα
09:40
Το Peugeot 408 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε
09:28
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα το Εφετείο για τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας
09:27
Την πρώτη κούκλα Barbie με αυτισμό κυκλοφόρησε η Mattel
09:18