ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες σε βάρος του Πολ Μάναφορτ-Φέρεται να πλήρωνε μυστικά ευρωπαίους πολιτικούς

ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες σε βάρος του Πολ Μάναφορτ-Φέρεται να πλήρωνε μυστικά ευρωπαίους πολιτικούς
REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Νέες κατηγορίες εντός των ορίων της έρευνάς του για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 απήγγειλε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ σε βάρος του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, του Πολ Μάναφορτ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καταρτίστηκε από την ομάδα του Μάλερ, ο Μάναφορτ πλήρωνε μυστικά άλλοτε κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς το 2012 και το 2013 προκειμένου να υποστηρίζουν τη φιλορωσική τότε κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Στο κατηγορητήριο υποστηρίζεται πως ο Πολ Μάναφορτ κατέβαλε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε τότε πολιτικούς ηγέτες στην Ευρώπη -- που δεν κατονομάζονται.

Κατά το ίδιο έγγραφο, ο Μάναφορτ είχε δημιουργήσει την ούτως καλούμενη «ομάδα των Αψβούργων», η οποία υποτίθεται ότι προέβαινε σε ανεξάρτητες, θετικές κρίσεις για τις ενέργειες της τότε ουκρανικής κυβέρνησης.

Την ομάδα αυτή φέρεται να διηύθυνε ένας πρώην ευρωπαίος καγκελάριος, ο οποίος στο κατηγορητήριο αναφέρεται ως «Ξένος Πολιτικός Α», σε συντονισμό με τον Μάναφορτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ