ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στα σενάρια: Η Όπρα δεν θα κατέβει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2020

Τέλος στα σενάρια: Η Όπρα δεν θα κατέβει υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του 2020
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/PETE MAROVICH

H 63χρονη Αμερικανίδα παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρεϊ εκφώνησε μια εμπνευσμένη ομιλία, στις αρχές Ιανουαρίου, στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Πολλοί από τους θαυμαστές της διέκριναν σε αυτήν την αρχή μιας πολιτικής καριέρας που θα μπορούσε να την οδηγήσει έως τον Λευκό Οίκο. Μπορεί ο κόσμος να θέλει να την δει στη θέση της ισχυρότερης γυναίκας του κόσμου, όμως η ίδια δεν θέλει...

Η επιχειρηματίας βρέθηκε στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ όπου ξεκαθάρισε πως δεν έχει τέτοιες βλέψεις για την καριέρα της. «Κάνεις μια ομιλία και μετά ξαφνικά σου ζητούν να κατεβείς υποψήφια πρόεδρος», είπε σημειώνοντας:

Ανήκω στο είδος των ανθρώπων που προσπαθεί να ακούει τα μηνύματα. Σκέφτηκα, λοιπόν: πρέπει να κατέβω υποψήφια; Δεν το νομίζω.

«Λοιπόν, οριστικά δεν κατεβαίνω υποψήφια για πρόεδρος», τόνισε, με το κοινό της εκπομπής να εκφράζει την απογοήτευσή του.

Στις αρχές του Ιανουαρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι του αρέσει η Όπρα Γουίνφρεϊ αλλά είναι πεπεισμένος ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο και, σε κάθε περίπτωση, αν το έκανε... θα την κέρδιζε.

«Την γνωρίζω καλά (...) μου αρέσει πολύ» είχε πει χαρακτηριστικά ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις πολιτικές φιλοδοξίες της παρουσιάστριας, ηθοποιού και επιχειρηματία.

«Ναι, θα κερδίσω την Όπρα. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό», συνέχισε χαμογελώντας και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα είναι υποψήφια».

Η 63χρονη είχε δηλώσει σε διαφορετική συνέντευξή της στο περιοδικό InStyle πως δεν διαθέτει το DNA για μια τέτοια θέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ