Το Πεκίνο ζητάει από την Ουάσιγκτον να σταματήσει τις κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι ζητεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να θέτουν σε εφαρμογή μονομερείς κυρώσεις εναντίον κινεζικών οντοτήτων και κινέζων πολιτών, αφού η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε πως επιβάλλει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο κυρώσεων για να ασκήσει πίεση στη Βόρεια Κορέα.
Η Κίνα προέβη σε «έντονα διαβήματα» στις ΗΠΑ σχετικά με τις κυρώσεις, στους στόχους των οποίων περιλαμβάνονται ένας κάτοχος διαβατηρίου της Ταϊβάν, καθώς και ναυτιλιακές εταιρείες και εταιρείες ενέργειας στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και τη Σιγκαπούρη.
Η Κίνα «ζητεί από την αμερικανική πλευρά να σταματήσει αμέσως τέτοιες εσφαλμένες ενέργειες ώστε να μην πληγεί η διμερής συνεργασία», αναφέρει το υπουργείο σε σύντομη δήλωση.
«Φαρμακείο αυτοκινήτου»: Νέο κιτ πρώτων βοηθειών - Τα 16 αντικείμενα και το πρόστιμο
01:00
Νέο κληρονομικό δίκαιο - Ποιες αλλαγές προβλέπονται στις διαθήκες
00:30
Η Ελλάδα στις πέντε χώρες της Ευρώπης με τις πιο καθαρές θάλασσες
23:58
Τσεχία: Απόλυτο ρεκόρ ζέστης με 40,6 βαθμούς Κελσίου βόρεια της Πράγας
23:50