Ο Μακρόν καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας
Την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίο είχε σήμερα τηλεφωνική συνδιάλεξη.
Ο Μακρόν είπε στον Ερντογάν πως ανησυχεί για τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν ανοικτά των ακτών της Κύπρου, τονίζοντας «την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας της Κύπρου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού προεδρικού μεγάρου.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters σημειώνει πως η Κύπρος κατηγόρησε την Παρασκευή την Τουρκία ότι απείλησε να χρησιμοποιήσει βία εναντίον ενός ιταλικού πλοίου-γεωτρύπανου, σε μια αντιπαράθεση για τα δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο.
ΚΟΣΜΟΣ
«Εγκαταλείψτε το Ιράν» - «Μην πηγαίνετε στο Ισραήλ»: Ταξιδιωτικές οδηγίες από Ιταλία, Γερμανία
22:17
ΕΛΛΑΔΑ
Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατοικία στην Κω - Συνελήφθη ο δράστης
22:10
ΚΟΣΜΟΣ
Ώρες αγωνίας στο Ιράν εν μέσω φόβων για αμερικανικά πλήγματα - Καταγγελίες για πάνω από 7.000 νεκρούς
22:03
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Βαρσοβία καλεί τους Πολωνούς να εγκαταλείψουν το Ιράν, το Ισραήλ και τον Λίβανο
21:57
ΚΟΣΜΟΣ