ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την προετοιμασία για την επανεκλογή του

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά την προετοιμασία για την επανεκλογή του
REUTERS/Eric Thayer

Για την επανεκλογή του το 2020 φαίνεται ότι έχει ήδη αρχίσει να ετοιμάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος σύμφωνα με το CNNi προσέλαβε τον Brad Parscale -τον διευθυντή ψηφιακών μέσων της προεκλογικής του καμπάνιας το 2016.

Ο Λευκός Οίκος έχει επιβεβαιώσει από τον Ιούνιο του 2017 ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στον προεδρικό θώκο.

«Φυσικά και θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2020» είπε τότε η Σάρα Σάντερς, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ο Έρικ Τραμπ, ένας από τους γιους του Αμερικανού προέδρου, είπε ότι ο Parscale είναι ένα «μεγάλο ταλέντο», που ήταν «ζωτικής σημασίας για την επιτυχία μας το 2016».

«Έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη της οικογένειάς μας και είναι ο τέλειος άνθρωπος για να κρατά τα ηνία της καμπάνιας» είπε ο ίδιος, σε ανακοίνωση της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ.

Με αντίστοιχα κολακευτικά λόγια μίλησε και ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ.
Η προεκλογική καμπάνια τόνισε, επίσης, στην ανακοίνωσή της ότι θα έχει ενεργό ρόλο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, οι οποίες είναι σημαντικές για το μέλλον της προεδρίας Τραμπ.

Παραδοσιακά, το κόμμα που στηρίζει τον πρόεδρο -σε αυτή την περίπτωση οι Ρεπουμπλικάνοι- βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρές απώλειες στην πρώτη εκλογή μετά την «απόκτηση» του Λευκού Οίκου.

Με πληροφορίες από: Trump taps Brad Parscale to run his 2020 re-election campaign

By Dana Bash, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ