«Οι αντάρτες εμποδίζουν τη βοήθεια»: Καταγγελία Λαβρόφ για την ανατολική Γκούτα
«Μαχητές οχυρωμένοι» στον πολιορκημένο συριακό θύλακα της Ανατολικής Γκούτα εμποδίζουν τη μεταφορά της βοήθειας και την απομάκρυνση των ανθρώπων που θέλουν να φύγουν, παρά την ανακοίνωση της Μόσχας περί δημιουργίας ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου.
Αυτό κατήγγειλε την Τετάρτη ο ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ απευθυνόμενος στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη.
Ο επικεφαλης της ρωσικής διπλωματίας δήλωσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον συριακό στρατό για την πλήρη εξάλειψη της «τρομοκρατικής απειλής» και υπογράμμισε πως οι αντάρτες και αυτοί που τους υποστηρίζουν οφείλουν «να δράσουν» για να λειτουργήσει η εκεχειρία στη Συρία.
«Η Ρωσία και η συριακή κυβέρνηση έχουν ήδη ανακοινώσει τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ανατολική Γκούτα. Τώρα είναι η σειρά των μαχητών και των υποστηρικτών τους να δράσουν», δήλωσε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε: «Καλούμε τα μέλη του αποκαλούμενου αμερικανικού συνασπισμού να διασφαλίσουν την ίδια ανθρωπιστική πρόσβαση στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, περιλαμβανομένων του προσφυγικού καταυλισμού Ρούκμπαν και όλων των εδαφών που περιβάλλουν την αλ-Τανφ».
SPONSORED
Δεν βρίσκουν εργαζόμενους για σεζόν - Περισσότερες από 80.000 κενές θέσεις εργασίας
11:00
Χειροπέδες σε 49χρονο που φωτογράφιζε κρυφά 14χρονη μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη
10:50
Όταν η Σοβιετική Ένωση ονειρεύτηκε να κατακτήσει το Σύμπαν - Η ιστορία μέσα από αφίσες
10:41
Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή της Πάτρας – Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί
10:31