Αφαίρεσαν το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων
Απομακρύνθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης (28/2) το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων.
Είχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων για μετονομασία του αεροδρομίου από «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και η αφαίρεση των μεταλλικών πινακίδων στην οροφή του αεροδρομίου, στις οποίες αυτό αναφερόταν με την προηγούμενη ονομασία του (Μέγας Αλέξανδρος).
Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων, είχε τοποθετηθεί το 2011 και αποτελούσε δωρεά της τουρκικών συμφερόντων εταιρίας "TAV", η οποία από το 2010 διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας των Σκοπίων.
SPONSORED
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο από 8 έως 12 Ιουνίου
23:57
Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο μετά από 13 χρόνια για τη δολοφονία 65χρονου στην Τούμπα
23:45
Επίσημη συγγνώμη της Ουκρανίας στην Ελλάδα για το θαλάσσιο drone στη Λευκάδα
23:33
Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για τα πυρηνικά του Ιράν - Μυστική συνάντηση με εμπειρογνώμονες
23:24