Ακόμη ένας αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη
Άλλος ένας μικρός αστεροειδής με μέγεθος λεωφορείου θα περάσει, την Παρασκευή 2 Μαρτίου, πολύ κοντά -αλλά σε απόσταση ασφαλείας- από τη Γη.
Ο αστεροειδής «2018 DV1», που ανακαλύφθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τηλεσκόπιο της Αριζόνα, έχει διάμετρο περίπου επτά μέτρων και υπολογίζεται ότι θα περάσει σε απόσταση 113.000 χιλιομέτρων, δηλαδή στο ένα τρίτο περίπου της απόστασης Γης-Σελήνης, σύμφωνα με τη NASA.
O «2018 DV1» θα είναι ο 18ος γνωστός αστεροειδής που από την αρχή του 2018 περνά από τη Γη σε απόσταση μικρότερη της απόστασης της Σελήνης και ο έκτος κοντινότερος. Η κοντινότερη διέλευσή του, με ταχύτητα 6,6 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει το πρωί της Παρασκευής (περίπου στις 07:30 ώρα Ελλάδας) και θα είναι ορατή μόνο με ισχυρότερα τηλεσκόπια.
Είχε προηγηθεί στις 25 Φεβρουαρίου η κοντινή διέλευση ενός άλλου μεγαλύτερου αστεροειδούς, του «2018 DU», που την Κυριακή πέρασε σε απόσταση 315.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.
Ένας τρίτος ακόμη μεγαλύτερος αστεροειδής, ο "2017 VR12", διαμέτρου 150 έως 470 μέτρων, θα περάσει στις 7 Μαρτίου σε απόσταση 1,4 εκατ. χλμ. Κατατάσσεται στην κατηγορία των «δυνητικά επικίνδυνων» σωμάτων, όπως κάθε αστεροειδής μεγαλύτερος από 160 μέτρα που πλησιάζει τη Γη σε απόσταση μικρότερη των 7,5 εκατ. χλμ.
Τι πρέπει να περιέχει το κιτ πρώτων βοηθειών στο φαρμακείο Αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2027
01:00
Σε εξέλιξη οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες: Βήμα - Βήμα η διαδικασία
00:30
Τροχαίο δυστύχημα στη Λακωνία: Νεκρή 29χρονη οδηγός μετά από ανατροπή οχήματος
23:59
Ηράκλειο: Παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι μετά από πτώση δοκαριού σε κατασκήνωση
23:49