Διευκρινήσεις της Κομισιόν για την τοποθέτηση Γιούνκερ για την πΓΔΜ
Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της για την πΓΔΜ - χαρακτήρισε «Μακεδόνες» τους πολίτες της, λέγοντας παράλληλα ότι το σημερινό όνομα της χώρας είναι «γραφειοκρατική ορολογία» - η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει «καμία αλλαγή στην πάγια θέση της» επί του θέματος.
Πηγές της Κομισιόν ανέφεραν πως συνεχίζει να αποκαλεί τα Σκόπια με την επίσημη διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία τους.
Σχετικά με τον όρο «Μακεδονία» που φέρεται να χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στη γερμανόφωνη υπηρεσία της Deutche Welle, πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι πρόκειται για κάτι το οποίο «χάθηκε στη μετάφραση».
Ακόμη, άφησε να εννοηθεί ότι όπως έκανε πάντα στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον, ο πρόεδρος Γιούνκερ θα αποκαλεί τα Σκόπια με την επίσημη ονομασία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ).
Χάρτης πρόβλεψης Πυρκαγιών (22/06): Οι περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε κίτρινο συναγερμό
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22 Ιουνίου)
06:30
Αλλαγές στο «φαρμακείο αυτοκινήτου» - Τι πρέπει να περιλαμβάνει το νέο κιτ πρώτων βοηθειών
06:00
«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Έως πότε υποβάλλονται οι βεβαιώσεις επιλεξιμότητας
05:00