Τζόνσον: Απαιτείται αυτοσυγκράτηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις στην κυρπιακή ΑΟΖ
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, συνέστησε αυτοσυγκράτηση μπροστά στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σε ερώτηση του Euronews ο Τζόνσον ανέφερε ότι αυτό που δείχνει η παρούσα κατάσταση είναι η ζωτική σημασία να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο.
«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η εν γένει πολιτική μας είναι υπέρ της αυτοσυγκράτησης σε τέτοιες ενέργειες. Αλλά αυτό που δείχνει είναι η ζωτική σημασία να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο και γιατί ήταν τόσο ντροπιαστικό που πέρσι στο Κραν Μοντανά δεν φτάσαμε σε αυτό. Σχεδόν φτάσαμε αλλά δεν το πετύχαμε. Πρέπει να έχουμε μία συμφωνία για την Κύπρο, διότι μεταξύ άλλων πραγμάτων αυτή (η συμφωνία) θα είναι και η λύση στο δύσκολο ερώτημα του πώς θα γίνει η διαχείριση των πηγών υδρογονανθράκων στο νησί».
«Ελπίζω να μπορέσουμε να επιτύχουμε μία συμφωνία φέτος, Θεού θέλοντος», ανέφερε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών.
Πόσο πρέπει να ανησυχούμε για μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών
14:36
Άκης Σκέρτσος: Είναι η Ελλάδα μια αφιλόξενη χώρα για τους νέους;
14:33
Πηγές ΚΚΕ: Αλλεπάλληλες και έγκαιρες οι καταγγελίες για τον αμαρτωλό ρόλο του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ
14:24
Η Ουκρανία υποστηρίζει την έκκληση του Πάπα για ολυμπιακή εκεχειρία στον πόλεμο με τη Ρωσία
14:13