Ο Κιμ συναντάται σήμερα με υψηλόβαθμα στελέχη της Νότιας Κορέας
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, συναντάται με υψηλόβαθμα στελέχη της Νότιας Κορέας στην Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το CNNi, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο του απομονωμένου καθεστώτος.
Αυτή είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με τις γνωστές τουλάχιστον πληροφορίες, πως ο Κιμ μιλά κατ’ ιδίαν με αξιωματούχους της γείτονος του χώρας, από το 2011 όταν και έλαβε την ηγεσία του ολοκληρωτικού καθεστώτος, μετά τον θάνατο του πατέρα του.
Ανάμεσα στην ομάδα των νοτιοκορεατών διαπραγματευτών είναι ο αρχηγός της Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Κορέας, Τσουνγκ Έουι-γιονγκ και ο επικεφαλής κατασκοπείας, Σουχ Χουν.
Το ταξίδι τους στο Βορρά εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών του προέδρου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν να φτάσει σε μία διπλωματική συμφωνία με την Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό της πρόγραμμα και ακολουθεί την παρουσία βορειοκορεατικής αποστολής – της οποίας ηγείτο η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν – στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ.
Πρωτομαγιά 2026: Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τράμ η Αθήνα- Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρένα και πλοία
18:49
Η Ουκρανία ζητά από το Ισραήλ να κατασχέσει πλοίο που μεταφέρει «κλεμμένα» ουκρανικά σιτηρά
18:41
Η selfie του Κόουλ Άλεν στον καθρέφτη του ξενοδοχείου 30 λεπτά πριν την επίθεση στο δείπνο του Τραμπ
18:33
Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί απομάκρυναν τον φοιτητή που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι του (vid)
18:24