ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης

Έκρηξη στο μετρό της Κωνσταντινούπολης
Twitter/ONUR DUGENCI

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ανατινάχθηκε σε μια ανισόπεδη διάβαση που βρίσκεται κοντά σε σταθμό του μετρό της Κωνσταντινούπολης σήμερα, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της συνοικίας Μπαϊράμπασα, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα δρομολόγια στο μεγαλύτερο τμήμα του δικτύου.

Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα, όπου δύο βομβιστές αυτοκτονίας σκότωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους τον Οκτώβριο, τρεις μήνες έπειτα από μια παρόμοια επίθεση στην πόλη Σουρούτς, κοντά στη συριακή μεθόριο, που είχε στοιχίσει την ζωή σε 33 ανθρώπους. Η σημερινή έκρηξη δίπλα στο σταθμό του μετρό Μπαϊράμπασα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, δήλωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Ατίλα Αβντινέρ στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Ένα άλλο τηλεοπτικό δίκτυο είχε μεταδώσει νωρίτερα ότι τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ωστόσο ο δήμαρχος της περιοχής επιβεβαίωσε μόνο ότι υπάρχουν 5 τραυματίες. Στις εικόνες που κατέγραψε κάμερα καταγραφής της κυκλοφορίας διακρίνεται μια μεγάλη λάμψη πάνω από την ανισόπεδη διάβαση και μετά αποκαΐδια να υψώνονται στον αέρα και να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ αυτοκίνητα διασχίζουν τον δρόμο.

Σε φωτογραφίες που ανήρτησαν χρήστες των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται δεκάδες άνθρωποι να περπατούν δίπλα στις ράγες στο υπέργειο τμήμα του μετρό αφού η κυκλοφορία των τρένων έχει διακοπεί. Αν και το μετρό της Κωνσταντινούπολης είναι στο μεγαλύτερο τμήμα του υπόγειο, σε ορισμένα τμήματά του είναι υπέργειο, μεταξύ αυτών στο σταθμό Μπαϊράμπασα. Η έκρηξη ήταν μικρότερης ισχύος σε σύγκριση με εκείνες στην Άγκυρα και το Σουρούτς, που φέρεται να διέπραξαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Νωρίτερα σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από έναν μετασχηματιστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ