Ο Τραμπ ενδέχεται να παρευρεθεί στα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ «ποτέ δεν ήταν τόσο καλές», υποδεχόμενος στον Λευκό Οίκο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο Τραμπ δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ για να παρευρεθεί στο άνοιγμα της νέας Αμερικανικής πρεσβείας εκεί στις 14 Μαΐου.
«Αυτό θα μνημονεύεται από τους λαούς μας ανά τους αιώνες», δήλωσε ο Νετανιάχου αναφορικά με την απόφαση της Ουάσιγκτον να μεταφέρει την πρεσβεία της από το Τελ Αβίβ.
Σημειώνεται πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε πως θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, ώστε να συμπέσει με την 70η επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ.
«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε εμπορικό πόλεμο»
Κατά την συνάντησή του με τον Νετανιάχου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει από τα σχέδιά του να επιβάλλει νέους δασμούς στις εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα, σε αντίθεση με υψηλόβαθμα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που αποδοκίμασαν σήμερα τους σχεδιαζόμενους δασμούς διότι, όπως υποστήριξαν, απειλούν την αμερικανική οικονομία και ενδεχομένως θα προκαλέσουν έναν εμπορικό πόλεμο.

REUTERS/Kevin Lamarque
«Δεν υποχωρούμε» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτος. «Δεν νομίζω ότι θα έχουμε έναν εμπορικό πόλεμο» τόνισε.
Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι διορθώσεις στο Ε1 για την επιστροφή ενοικίου - Οι τρεις ημερομηνίες
00:30
Αυτοκίνητο «προσγειώθηκε» σε αυλή σπιτιού στην Καστοριά - Απεγκλωβίστηκε η 39χρονη οδηγός
23:59
«Θα μπορούσε να είσαι ο επόμενος»: Διαδηλωτές πλημμύρισαν τη Μαδρίτη για την έξωση της 87χρονης ΑμεΑ
23:49
Κατάμεστο το Ολυμπιακό Στάδιο για την συναυλία της Άννας Βίσση - Το Pre Show και η μάχη με τον καιρό
23:40