Βρετανία: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στην υπόθεση με τον Ρώσο κατάσκοπο
Δύο Βρετανοί αστυνομικοί εισήχθησαν στο νοσοκομείο με ήπια συμπτώματα έπειτα από την εμπλοκή τους στο περίεργο περιστατικό στο Σάλσμπερι, με τη δηλητηρίαση του Ρώσου διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι αστυνομικοί στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο. Η αστυνομία στην νοτιοδυτική αυτή βρετανική πόλη πραγματοποιεί έρευνες για να διακριβώσει ποια ήταν η ουσία, με την οποία δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην διπλός κατάσκοπος που είχε καταδικαστεί για προδοσία στη Μόσχα κατηγορούμενος ότι κατέδωσε δεκάδες κατασκόπους στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Εκτός από τον πρώην κατάσκοπο, σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται και μια 33χρονη γυναίκα, η οποία όπως αποδείχτηκε αργότερα, είναι κόρη του.
Η υπόθεση δεν ερευνάται ως τρομοκρατική, όμως είναι πολλά τα σώματα ασφαλείας που συμμετέχουν στις έρευνες και οι Αρχές διατηρούν όλα τα σενάρια ανοιχτά.
«Είναι μία πολύ παράξενη υπόθεση και το κρίσιμο είναι να φτάσουμε στις αιτίες της όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε ο Μαρκ Ρούλεϊ της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στο βρετανικό δίκτυο.
«Κάνουμε χρήση όλων των τεχνικών, επιστημονικών και ερευνητικών μέσων μας σε τέτοιες υποθέσεις», συμπλήρωσε.
Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης γυναίκας μετά από πτώση στη Σαμοθράκη
16:04
ΥΠΑΝ: Μείωση σχεδόν 7% στις τιμές προϊόντων σούπερ μάρκετ - 300 κωδικοί σχολικών ειδών στη λίστα
15:55
Χανιά: Προφυλακίστηκε 59χρονος που κατηγορείται ότι ασελγούσε στην 14χρονη βαφτισιμιά του
15:53
Φωτιά στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας - Κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική
15:40