ΚΟΣΜΟΣ

Τα one size προφυλακτικά είναι μικρά για πολλούς άντρες της Ζιμπάμπουε

Τα one size προφυλακτικά είναι μικρά για πολλούς άντρες της Ζιμπάμπουε
EPA/AZHAR RAHIM

Ο υπουργός Υγείας της Ζιμπάμπουε, David Parirenyatwa, ζητά από τις τοπικές κατασκευαστικές εταιρείες να ασχοληθούν με την παραγωγή προφυλακτικών, αφού οι εισαγωγές που γίνονται από την Κίνα δεν… βοηθούν τους άντρες της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «τα προφυλακτικά που εισάγουμε είναι πολύ μικρά για τον τοπικό πληθυσμό». Ο υπουργός τοποθετήθηκε επί του θέματος σε μία εκδήλωση που αφορούσε το ασφαλές σεξ.

«Οι νέοι τώρα έχουν ένα συγκεκριμένο προφυλακτικό που τους αρέσει, αλλά που δεν το φτιάχνουμε εμείς. Το εισάγουμε και έχουμε πολλά παράπονα, σύμφωνα με τα οποία τα μεγέθη είναι πολύ μικρά». Έτσι λοιπόν, κάλεσε τους τοπικούς επιχειρηματίες να ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό «ώστε να έχουμε τα δικά μας προφυλακτικά. Αν θες να είσαι μεγάλος επιχειρηματίας, τότε ασχολήσου με αυτό».

Οι Κινέζοι ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις αυτές και η απάντηση τους ήταν άμεση: Ειδοποίησαν πως έχουν στόχο να παράγουν προφυλακτικά σε διάφορα μεγέθη, ώστε να αφήσουν όλους τους πελάτες ικανοποιημένους. Τόνισαν πως ήδη έχουν αρχίσει τις έρευνες, με στοιχεία χρηστών στην περιοχή, ώστε να προετοιμαστούν για τα μελλοντικά προϊόντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ