ΚΟΣΜΟΣ

Μειωμένος ο αριθμός προσφύγων στην Ευρώπη το Νοέμβριο

Μειωμένος ο αριθμός προσφύγων στην Ευρώπη το Νοέμβριο
REUTERS/Giorgos Moutafis

Μειωμένος εμφανίζεται ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη τον Νοέμβριο σε σχέση με έναν μήνα πριν, αν και ο αριθμός όσων εξακολουθούν να κάνουν το δύσκολο ταξίδι παραμένει πολύ υψηλός.

Σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, φέτος ο συνολικός αριθμός των προσφύγων μπορεί να φθάσει στο ένα εκατομμύριο.

Επισημαίνεται ότι μετά από ένα διάλειμμα λόγω κακοκαιρίας, ο αριθμός ανέβηκε και πάλι χθες, με περίπου 5.201 ανθρώπους να φθάνουν στα ελληνικά νησιά.

"Οι λόγοι της επιβράδυνσης στον αριθμό των αφίξεων έχουν να κάνουν με τη διακύμανση των κλιματολογικών συνθηκών στο Αιγαίο αλλά και με την καταστολή της παράνομης διακίνησης από τις τουρκικές αρχές", εξήγησε ο Γουίλιαμ Σπίντλερ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Ταμείο του ΟΗΕ για τα Παιδιά (UNICEF) και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο αριθμός των γυναικών και των παιδιών που αριθμώνται στις τάξεις των μεταναστών και προσφύγων δεν σταμάτησε να αυξάνεται τους τελευταίους μήνες και αποτελεί πλέον το 52% των αφίξεων έναντι 27% το καλοκαίρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ