ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάστηκαν για εγκλήματα μίσους κατά μουσουλμάνων οι ηγέτες του «Πρώτα η Βρετανία»

Καταδικάστηκαν για εγκλήματα μίσους κατά μουσουλμάνων οι ηγέτες του «Πρώτα η Βρετανία»
Facebook/@PaulGoldingOfficialPage

Οι ηγέτες της ακροδεξιού κόμματος Britain «Πρώτα η Βρετανία» (Britain First) Πολ Γκόλντινγκ και Τζέιντα Φράνσεν, καταδικάστηκαν για εγκλήματα μίσους κατά μουσουλμάνων.

Ο πρόεδρος Γκόλντινγκ έλαβε ποινή 18 εβδομάδων και η αντιπρόεδρος Φράνσεν ποινή 36 εβδομάδων την Τετάρτη. Όπως αναφέρει η Guardian, κρίθηκαν ένοχοι για παρακίνηση θρησκευτικής βίας.

«Οι κατηγορούμενοι δεν εξασκούσαν το δικαίωμά τους στην ελευθερία του λόγου, αλλά στόχευαν στην θρησκευτική εξύβρισή αθώων πολιτών», ανέφερε ο κατήγορος κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του.

Τον περασμένο Μάιο τρεις Μουσουλμάνοι καταδικάστηκαν από το δικαστήριο του Καντέρμπουρι για υπόθεση βιασμού. Οι ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος χρησιμοποίησαν την υπόθεση για να παρακινήσουν θρησκευτικό μίσος κατά της μουσουλμανικής κοινότητας.

Την περίοδο της δίκης μοίραζαν φυλλάδια και αναρτούσαν βίντεο στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα των καταδικασθέντων μουσουλμάνων για να κάνουν γενικεύσεις περί όλης της θρησκευτικής κοινότητας.

Σε ένα από τα βίντεο, ο Γκόλντινγκ φαίνεται να χτυπά την πόρτα ενός τυχαίου μουσουλμάνου καθυβρίζοντας τον ίδιο και τη θρησκεία του.

Ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση έκρινε πως οι δύο κατηγορούμενοι «επέδειξαν εχθρότητα» κατά των μουσουλμάνων και της θρησκείας τους.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως κοινή τους πρόθεση ήταν να πάρουν τα στοιχεία από τη δίκη του Καντέρμπουρι και να τα χρησιμοποιήσουν για τους πολιτικούς σκοπούς τους. Ήταν μία καμπάνια φυλετικής και θρησκευτικής στοχοποίησης», ανέφερε ο δικαστής.

Το «Πρώτα η Βρετανία» είναι γνωστό για τις εξτρεμιστικές του απόψεις περί υπεροχής της λευκής φυλής και την αντιμουσουλμανικής στάσης του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ