ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις «απήγαγαν» την Μέγκαν Μαρκλ πριν το γάμο

Γιατί οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις «απήγαγαν» την Μέγκαν Μαρκλ πριν το γάμο
REUTERS/Oli Scarff/Pool

Όποιος νομίζει πως το να γίνει κάποιος μέλος της βασιλικής οικογένειας είναι απλή υπόθεση... κάνει λάθος. Δύο μήνες περίπου πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ έπρεπε να εκπαιδευτεί από τις βρετανικές ειδικές δυνάμεις, περνώντας από ασκήσεις που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αναπαράσταση της απαγωγής της. 

Ο πρίγκιπας Χάρι και η μελλοντική του σύζυγος πέρασαν δύο μέρες στο Herefordshire με άνδρες των ειδικών δυνάμεων. Εκεί, η Μέγκαν έμαθε τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπη με κάποια επίθεση.

Ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχε στην εκπαίδευση, δήλωσε στη Daily Express ότι παρόλο που η Μέγκαν ήξερε ότι ο εχθρός δεν ήταν πραγματικός, είχε τρομάξει αρκετά.

Όπως εξήγησε, «για αυτό χρησιμοποιήθηκαν αληθινά πυρά, ώστε να ξέρει πώς ακούγεται ο πυροβολισμός». «Μακάρι να μην χρειαστεί να βρεθεί ποτέ σε μια τέτοια κατάσταση», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η Μέγκαν απήχθη και της φέρθηκαν ως όμηρο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Μέγκαν Μαρκλ βαφτίστηκε ενόψει του βασιλικού γάμου

Πρώην αξιωματούχος του στρατού μιλώντας στο βρετανικό μέσο είπε πως με αυτόν τον τρόπο η 36χρονη Αμερικανίδα ηθοποιός έχει μάθει πώς να συμπεριφέρεται σε περίπτωση που πέσει θύμα απαγωγής. Ο ίδιος σημείωσε πως η εκπαίδευσή της έγινε από τους καλύτερους άνδρες των ειδικών δυνάμεων και ότι μετά από αυτό σίγουρα είναι εξαντλημένη τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στην Daily Express επίσης πως η άσκηση αυτή έγινε λόγω των «αυξημένων ζητημάτων ασφάλειας», χωρίς ωστόσο να εισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Μέγκαν Μαρκλ δεν είναι πάντως η μόνη «θνητή» που πέρασε από μια τέτοια δοκιμασία, καθώς παρόμοια εκπαίδευση έγινε και στην μητέρα του Χάρι, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ