ΚΟΣΜΟΣ

Ρομαντική απόδραση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν στο Ταζ Μαχάλ

Ρομαντική απόδραση του Εμανουέλ και της Μπριζίτ Μακρόν στο Ταζ Μαχάλ
REUTERS/POOL

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ απόλαυσαν σήμερα μια ρομαντική απόδραση για δύο στο Ταζ Μαχάλ, το εμβληματικό μαυσωλείο που αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο μνημείο αγάπης παγκοσμίως.

Η εκδρομή του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας οργανώθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας στην Ινδία, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών, ιδίως στον οικονομικό τομέα, μεταξύ του Παρισιού και του Νέου Δελχί.

Το προεδρικό ζεύγος υποδέχθηκαν χορεύτριες μόλις αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος του στην Άγκρα, σε απόσταση 170 χιλιομέτρων νότια του Νέου Δελχί. Κατόπιν ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους με την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας ξεναγήθηκαν για σχεδόν δύο ώρες στο φιλοτεχνημένο από λευκό μάρμαρο μνημείο, όπως μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείο από το σημείο.

Αυτό το μαυσωλείο «λέει πολλά για την ανθρώπινη ψυχή, την οδύνη, για έναν πολιτισμό που αναπτύχθηκε από την Ινδία στη Μογγολία, από την Κίνα στην Τουρκία» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Όπως συνηθίζεται κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, το Ταζ Μαχάλ παρέμεινε κλειστό για το ευρύ κοινό.

Ένας γαλλόφωνος ξεναγός εξήγησε στο ζεύγος Μακρόν την αρχιτεκτονική και την ιστορία του μνημείου, το οποίο ανήγειρε στο πρώτο μισό του 17ου αιώνα ο Μογγόλος αυτοκράτορας Σαχ Γιαχάν, για να τιμήσει την αγαπημένη του σύζυγο που πέθανε.

«Η δύναμη της Ινδίας συνίσταται και θα συνίσταται στην ικανότητά της να παντρεύει τις θρησκείες της και τους πολιτισμούς της» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«… Είμαστε απόλυτα εντυπωσιασμένοι» επισήμανε από την πλευρά της η Μπριζίτ Μακρόν. «Είναι μια ιδέα ομορφιάς και τελειότητας» συμπλήρωσε.

Το μνημείο του Ταζ Μαχάλ αποτελεί πόλο έλξης για σχεδόν όλους τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων ή άλλες σπουδαίες προσωπικότητες που δεν χάνουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν κατά τη διάρκεια των επίσημων επισκέψεών τους στην Ινδία. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι ο φωτογραφικός φακός. Μεταξύ των πιο ξεχωριστών στιγμιότυπων που έμειναν στην ιστορία είναι οι φωτογραφίες της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που ποζάρει μόνη το 1992.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ