ΚΟΣΜΟΣ

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία: Βίντεο με την εκτόξευση του νέου-ανίκητου πυραύλου

Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία: Βίντεο με την εκτόξευση του νέου-ανίκητου πυραύλου
Φωτογραφία Αρχείου EPA/REPUBLIC OF KOREA ARMY/HANDOUT SOUTH KOREA OUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίδειξη δύναμης έκανε η Ρωσία αναφορικά με τον νέο πύραυλο που, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι «ανίκητος».

Η χώρα δημοσίευσε βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η εκτόξευση του Kinzhal από ένα αεροσκάφος MiG-31 στα νοτιοδυτικά της χώρας.

«Η εκτόξευση εκτυλίχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί: ο υπερυχητικός πύραυλος βρήκε το στόχο του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Στα πλάνα του εντυπωσιακού βίντεο αποτυπώνεται η προετοιμασία των πιλότων πριν εισέλθουν στο αεροσκάφος και εκτοξεύσουν τον νέου-τύπου πύραυλο.

Παρότι ο Πούτιν στην ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο έκανε λόγο για έναν «ανίκητο πυρηνικό βαλλιστικό πύραυλο», που δεν μπορεί να καταρριφθεί ή να αναχαιτιστεί από κανένα αντιβαλλιστικό σύστημα στη Γη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, τόνισε πως δεν διαπιστώνει καμία αλλαγή στις στρατιωτικές ισορροπίες.

«Δεν βλέπω κάποια αλλαγή στις δυνατότητες του ρωσικού στρατού. Όλα τα συστήματα για τα οποία μίλησε (σ.σ. ο Πούτιν) δεν βλέπω να αλλάζουν τη στρατιωτική ισορροπία», είπε συγκεκριμένα.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ