ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο πόλης-κλειδί στην Ανατολική Γούτα

Συρία: Ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο πόλης-κλειδί στην Ανατολική Γούτα
SANA

Ο συριακός στρατός κατάφερε να διεισδύσει το βράδυ της Τετάρτης σε μια πόλη-κλειδί στον πολιορκημένο, ανταρτοκρατούμενο θύλακα της Ανατολικής Γούτας, ο οποίος υφίσταται εντατικούς βομβαρδισμούς, κατά πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος επιτέθηκαν στη Χαμουρίγε» και «κατάφεραν να πάρουν εν μέρει τον έλεγχο» της πόλης, στο νότιο τμήμα του θύλακα που ελέγχεται από οργανώσεις ανταρτών και τζιχαντιστών, ανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε η ΜΚΟ, η οποία εδρεύει στη Βρετανία.

Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη της Ρωσίας, εξαπέλυσε τη 18η Φεβρουαρίου νέα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της Ανατολικής Γούτας προκειμένου να ανακτήσει τον έλεγχο του τελευταίου οχυρού των αντικαθεστωτικών ανταρτών κοντά στη Δαμασκό.

Η επίθεσή του έχει κόψει τον θύλακα σε τρία κομμάτια, το καθένα από τα οποία ελέγχεται από διαφορετικές οργανώσεις ανταρτών.

Η περιοχή γύρω από τη Χαμουρίγε ελέγχεται από την οργάνωση Φάιλακ αρ Ραχμάν. Έγινε στόχος εντατικών βομβαρδισμών τις τελευταίες ημέρες, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Την Τετάρτη, ο ανταποκριτής είδε στην είσοδο ενός σπιτιού έναν άνδρα με τα πτώματα των δύο παιδιών του στα χέρια.

Ένας γιατρός στην περιοχή ανέφερε ότι τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να προσφέρουν βοήθεια σε θύματα στην περιοχή λόγω της σφοδρότητας των βομβαρδισμών.

«Οι τραυματίες είναι στους δρόμους. Δεν μπορούμε να τους διακομίσουμε. Τα καταδιωκτικά πλήττουν ό,τι κινείται», ανέφερε ο γιατρός, ο Ισμαήλ αλ Χάτιμπ. «Δεν ξέρουμε τι απέγιναν κάποιες οικογένειες που τράπηκαν σε φυγή εν μέσω των βομβαρδισμών».

Πάνω από 1.220 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ανατολική Γούτα από τη 18η Φεβρουαρίου, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό που έχει δώσει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ