ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με τον θάνατο της συζύγου Ιάπωνα Νομπελίστα

Μυστήριο με τον θάνατο της συζύγου Ιάπωνα Νομπελίστα
Ο Ιάπωνας επιστήμονας και την οικογένειά του, κατά την τελετή απονομής του βραβείου Νόμπελ Χημείας, τον Δεκέμβριο του 2010. EPA/HENRIK MONTGOMERY

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο της συζύγου του Ιάπωνα Νομπελίστα επιστήμονα. Το πτώμα της 80χρονης Σουμίρε Νεγκίσι, βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε χωματερή επαρχίας στο βόρειο Ιλινόις, ενώ ο βραβευμένος με το Νόμπελ Χημείας 82χρονος σύζυγός της, Έι ίτσι Νεγκίσι,  εντοπίστηκε να περιπλανιέται σε κοντινή περιοχή.

Το ζευγάρι ζούσε στην περιοχή της Ιντιάνα, όμως τα ίχνη τους χάθηκαν, με τους οικείους τους να δηλώνουν την εξαφάνισή τους εννέα ώρες πριν εντοπιστούν σχεδόν 200 μίλια μακριά από το σπίτι τους. Τελευταία φορά τους είχαν δει στο σπίτι τους το βράδυ της Δευτέρας, στο Γουέστ Λαφαγιέτ, κοντά στην πανεπιστημιούπολη του Purdue University, όπου ο Έι-Ίτσι διδάσκει Χημεία.

Αρχικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 82χρονο που το 2010 είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ, να περιπλανιέται και φρόντισαν αμέσως για την διακομιδή του σε τοπικό νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Στη συνέχεια εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του ζεύγους, αλλά και το πτώμα της 80χρονης, στο Ρόκφορντ του Ιλινόι.

Απαντήσεις στα αίτια θανάτου της αναμένεται να δώσει η νεκροψία-νεκροτομή. Η 80χρονη σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από πάρκινσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ