Φλόριντα: Κατέρρευσε πεζογέφυρα - Πληροφορίες για εγκλωβισμένους και έναν νεκρό
Τραγωδία στο Μαϊάμι της Φλόριντα, καθώς πεζογέφυρα κατέρρευσε πάνω σε αυτοκινητόδρομο με έξι λωρίδες κυκλοφορίας, σκοτώνοντας «αρκετούς ανθρώπους» και παγιδεύοντας αρκετούς ακόμη κάτω από τα συντρίμμια.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των πολιτών.
Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και διασώστες ενώ η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία.
Η τροχαία ανακοίνωσε ότι πέντε με έξι αυτοκίνητα βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα την ώρα που έπεσε.
Εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μαϊάμι-Ντέιντ δήλωσε στο CNNi ότι υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες, χωρίς να διευκρινίζει τον αριθμό τους.
Η κατασκευή της γέφυρας ολοκληρώθηκε το Σάββατο και σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ κόστισε περί τα 14,2 εκατ. δολάρια. Μάλιστα, ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει για το κοινό στις αρχές του 2019, καθώς βρισκόταν υπό κατασκευή.
Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρικ Σκοτ.
Σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο αναφέρει ότι «είμαστε συγκλονισμένοι και εκφράζουμε την λύπη μας για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στην πεζογέφυρα. Αυτή τη στιγμή εξακολουθούμε να συμμετέχουμε στις προσπάθειες διάσωσης των Αρχών και στη συγκέντρωση πληροφοριών». «Συνεργαζόμαστε στενά με τις Αρχές που βρίσκονται στο σημείο», καταλήγει.
Janine Neuhaus στο CNN Greece: Στη JTI ακούμε τους καταναλωτές, μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε συνεχώς
16:06
Νέα πυρά της Άγκυρας κατά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Διαστρεβλώνει τα ιστορικά γεγονότα»
16:06
Το Όσλο απαγορεύει τα «έξυπνα» γυαλιά στα σχολεία του - Πολιτική αντιπαράθεση για τη χρήση τους
15:57
Ανοίγει η πλατφόρμα αποζημιώσεων για τα περίπου 20.000 θανατωθέντα ζώα λόγω αφθώδους στη Μυτιλήνη
15:47