Συνεργάτες του Τραμπ συγκέντρωσαν προσωπικά δεδομένα χρηστών του Facebook
Η γενική εισαγγελέας της Μασαχουσέτης ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας έπειτα από πληροφορίες ότι η εταιρεία Cambridge Analytica συγκέντρωσε προσωπικά στοιχεία από περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook για να αναπτύξει τεχνικές για την υποστήριξη της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.
«Οι κάτοικοι της Μασαχουσέτης δικαιούνται να λάβουν αμέσως απαντήσεις από το Facebook και την Cambridge Analytica. Ξεκινούμε έρευνα», δήλωσε η Μόρα Χίλεϊ μέσω του Twitter.
Οι πληροφορίες προέρχονται από δημοσιεύματα των εφημερίδων New York Times και Observer.
H εν λόγω εταιρία, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Ρόμπερτ Μέρσερ, δείχνει τακτικά και έμπρακτα την στήριξή της στους Ρεπουμπλικάνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, στο «τιμόνι» της εταιρίας βρισκόταν ο Στιβ Μπάνον, στενός συνεργάτης του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Το πρωί του Σαββάτου, το Facebook ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε συνεργασία με την Cambridge Analytica.
Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τα δεδομένα κλάπηκαν κατόπιν παραβίασης των λογαριασμών του.
Σε λειτουργία τέθηκε το ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης από την ΑΑΔΕ
02:00
Πότε η μεταφορά χρημάτων γονέων από κοινό τραπεζικό λογαριασμό θεωρείται δωρεά - Οι παγίδες
01:00
Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα
00:30
Πυρά Παχλαβί για κηδεία Χαμενεΐ: «Το Ιράν δεν θρηνεί τον δικτάτορά του»
23:57