ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην «κουνελάκι» του Playboy ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ

Πρώην «κουνελάκι» του Playboy ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ
twitter

Αγωγή κατέθεσε σήμερα στην Καλιφόρνια ένα πρώην «κουνελάκι» του Playboy, που υποστηρίζει ότι είχε ερωτική σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ,  στοχεύοντας να αποδεσμευτεί από τη νομική συμφωνία, που την υποχρέωνε να μην προβεί σε αποκαλύψεις για αυτό το θέμα.

Η Κάρεν Μακντούγκαλ κατέθεσε την αγωγή σε βάρος του American Media Inc, της εκδότριας εταιρείας του National Enquirer, το οποίο την πλήρωσε με το ποσό των 150.000 δολαρίων το 2016 με αντάλλαγμα τη σιωπή της, σύμφωνα με αντίγραφο του εγγράφου που έδωσε ο δικηγόρος της στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Μακντούγκαλ υποστηρίζει ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον Τραμπ επί δέκα μήνες, την περίοδο 2006-7.

Η αγωγή της Σάμερ Ζερβός σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να εκδικαστεί

Η αγωγή για δυσφήμιση που κατέθεσε σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ μια πρώην παίκτρια του ριάλιτι "The Apprentice", η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση, μπορεί να εκδικαστεί, απεφάνθη σήμερα δικαστήριο της Νέας Υόρκης, αυξάνοντας τις πιθανότητες ο Αμερικανός πρόεδρος να αναγκαστεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τη συμπεριφορά του προς τις γυναίκες.

Η δικαστίνα Τζένιφερ Σέκτερ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν απεφάνθη ότι δεν υφίσταται «καμία απολύτως νομιμότητα» να απορρίψει ή να αναβάλει την αστική αγωγή που κατέθεσε η Σάμερ Ζερβός, λόγω του ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» γράφει η δικαστίνα στην απόφασή της.

Η απόφαση αυτή ενδέχεται να υποχρεώσει τον μεγιστάνα να δεχθεί ερωτήσεις από τους δικηγόρους της Ζερβός και να οδηγήσει σε περαιτέρω έλεγχο από τις επίσημες αρχές για τις καταγγελίες ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς σε βάρος του προέδρου των ΗΠΑ.

2018 03 20T201259Z 654971995 RC1E121BEB90 RTRMADP 3 USA TRUMP APPRENTICE LAWSUIT

Η Σάμερ Ζερβός Πηγή: REUTERS/Andrew Kelly/File Photo

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, η Ζερβός, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, ήταν μεταξύ των αρκετών γυναικών που κατηγόρησαν τον Τραμπ για ανάρμοστη συμπεριφορά, αφότου είδε το φως της δημοσιότητας μια συνομιλία, που καταγράφθηκε το 2005 εν αγνοία του Ρεπουμπλικανού, ενώ το μικρόφωνο ήταν ανοικτό και ο δισεκατομμυριούχος περιέγραφε χρησιμοποιώντας χυδαίες εκφράσεις τις προσπάθειές του για ερωτικές περιπτύξεις με γυναίκες.

Η Ζερβός συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ αφού συμμετείχε στο τηλεριάλιτι του NBC "The Apprentice" το 2005 και τον κατηγόρησε ότι την φίλησε χωρίς τη συγκατάθεσή της στο γραφείο του στη Νέα Υόρκη το 2007.

Αργότερα, σε μια συνάντησή τους στο Μπέβερλι Χιλις για το ενδεχόμενο να συνεργαστούν επαγγελματικά, σύμφωνα με την ίδια, τη θώπευσε.

Καθ’ όλη την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαναλάμβανε ότι όλες οι κατηγορίες των γυναικών σε βάρος του, μετά τη δημοσίευση του ηχογραφημένου υλικού, ήταν «ψέματα». Αναπαρήγαγε μάλιστα στο Twitter την ανάρτηση του μηνύματος ενός άλλου χρήστη που χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Σάμερ «απάτη».

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του κατηγορουμένου… δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απλά γνώμη του, έντονη ρητορική ή υπερβολή» τονίζεται στη δικαστική απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ