ΚΟΣΜΟΣ

Σλοβενία: Πρόστιμο σε δήμαρχο για σεξιστικά σχόλια σε δημοσιογράφο

Σλοβενία: Πρόστιμο σε δήμαρχο για σεξιστικά σχόλια σε δημοσιογράφο
Pixabay

Πολιτικός στη Σλοβενία καλείται να καταβάλει πρόστιμο 3.500 ευρώ λόγω σεξιστικών και προσβλητικών σχολίων σε δημοσιογράφο, η οποία κάλυπτε δικαστική υπόθεση που ο Σλοβένος ήταν κατηγορούμενος.

Την εποχή (2013) που ο δήμαρχος της πόλης Κόπερ, Μπόρις Πόποβιτς, δικάζονταν με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας η ανταποκρίτρια της σλοβενικής τηλεόρασης, Εβγκένια Καρλ, μετά την ακρόασή του, του ζήτησε να κάνει κάποιο σχόλιο. Αυτός, κακοδιάθετος και αγενής της απάντησε πως έχει ωραίο στήθος, φράση την οποία εξήρε και η σύζυγός του.

Η δημοσιογράφος κατέθεσε ότι εξαιτίας του περιστατικού είχε ψυχικά προβλήματα και σοβαρούς πόνους στην πλάτη, για τα οποία μάρτυρες εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν ότι μπορεί να είναι ψυχοσωματικής προέλευσης.

Κατέθεσαν ακόμη ότι ο Μπόρις Πόποβιτς κατ' επανάληψη της έκανε προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια, τα οποία είναι ο λόγος που τον μήνυσε και απαίτησε αποζημίωση ύψους 7.000 ευρώ. Μεταξύ άλλων φέρεται να της είπε ότι δεν μοιάζει καθόλου με την ηθοποιό Πάμελα Άντερσον, πρώην πρωταγωνίστρια της αμερικανικής σειράς Baywatch.

17309638 1842561609344504 2651184659892728144 n

Η δημοσιογράφος Εβγκένια Καρλ / Πηγή: Facebook/Eugenija Carl

Η δικαστής του δικαστηρίου της Λιουμπλιάνας, Αλένκα Κότσεβαρ Νόσαν, στην απόφασή της αναφέρει ότι ο δήμαρχος του Κόπερ θα πρέπει να καταβάλει επιπλέον 2.000 ευρώ για κάθε παρόμοιο ξέσπασμα εναντίον δημοσιογράφων στο μέλλον, σύμφωνα με ΜΜΕ της Σλοβενίας.

«Πιστεύω ότι ο τοπικός αξιωματούχος έλαβε το παρόν μήνυμα ότι δεν είναι παντοδύναμος», τόνισε η δημοσιογράφος.

Ωστόσο φαίνεται πως θα ξανασυναντηθούν σε δικαστική αίθουσα, καθώς και ο δήμαρχος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της για δημόσια προσβολή.

Boris Popovič


Ο δήμαρχος Μπόρις Πόποβιτς / Πηγή: Wikipedia

ΔΗΜΟΦΙΛΗ