Καρέ-καρέ η στιγμή που το «αυτόνομο» ταξί της Uber τραυματίζει θανάσιμα ποδηλάτισσα
Η αστυνομία του Τέμπε της Αριζόνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με το τροχαίο του αυτόνομου αυτοκινήτου της Uber που στοίχισε τη ζωή σε μία ποδηλάτισσα.
Η 49χρονη Ιλέιν Χέρτζμπεργκ είναι το πρώτο θύμα τέτοιου δυστυχήματος και όπως φαίνεται από τα πλάνα του βίντεο, το όχημα δεν φρέναρε καθόλου.
Το αυτοκίνητο είχε οδηγό την ώρα της σύγκρουσης με την ποδηλάτισσα, όμως είχε αφήσει τον έλεγχο στον αυτόνομο σύστημα.
Στα πλάνα του βίντεο αποτυπώνεται το όχημα να τρέχει και να πέφτει πάνω στην ποδηλάτη, χωρίς να σταματά καθόλου, αλλά και η οδηγός που σοκάρεται από τη σύγκρουση.
Μετά το δυστύχημα η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις δοκιμές αυτόνομων οχημάτων της που πραγματοποιούνται σε ΗΠΑ (Αριζόνα και Πίτσμπουργκ) και Καναδά (Τορόντο).
SPONSORED
Στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Τσίπρας: Καταθέτει την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του «ΕΛ.Α.Σ.»
12:00
Το Ιράν καταδικάζει νέες αμερικανικές επιδρομές και τις απειλές Τραμπ να «ανατινάξει το Ομάν»
11:58
Στην Σουηδία ο Ζελένσκι για την ανακοίνωση της συμφωνίας αντιαεροπορικής άμυνας
11:54
Το Πεκίνο χαιρετίζει την αντίσταση της Κούβας στις αμερικανικές πιέσεις
11:47