Κιλιτσντάρογλου: 156 νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο ανήκουν στην Τουρκία
Εμπρηστικής ρητορικής συνέχεια από τον Τούρκο ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που ισχυρίστηκε σήμερα ότι στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία.
Όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, ο Κιλιτσντάρογλου ισχυρίστηκε παράλληλα ότι η στρατικοποίηση των νησιών και των βραχονησίδων αυτών δεν είναι σωστή αλλά πως δεν επιθυμεί ένταση ή σύρραξη στο Αιγαίο.
«Υποστηρίζουμε πάντα μια λύση μέσω διαλόγου. Στο Αιγαίο υπάρχουν 156 νησιά και βραχονησίδες που ανήκουν στην Τουρκία και η στρατιωτικοποίηση τους δεν είναι σωστή» ισχυρίστηκε ο ίδιος.
Σχολιάζοντας την συμπερίληψη του θέματος της Ανατολικής Μεσογείου στα συμπεράσματα της Συνόδου της Ε.Ε., ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε: «Δεν είναι σωστές οι μονομερείς αποφάσεις χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι Τουρκοκύπριοι».
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου: «Κίτρινος» συναγερμός σήμερα (24/06) σε 13 περιοχές της χώρας
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (24 Ιουνίου)
06:30
Νόμος Κατσέλη: Τι και πόσο κερδίζουν οι δανειολήπτες με τη νέα διάταξη - 9 ερωταπαντήσεις
06:00
ΔΥΠΑ: Σε εξέλιξη δύο νέα προγράμματα απασχόλησης - Αφορά άτομα άνω των 55 ετών και ΑμεΑ
05:00