Διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών για εξύβριση του Ερντογάν
Μια διάσημη Τουρκάλα τραγουδίστρια και ηθοποιός καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών για «εξύβριση» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας παράστασης το 2016, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.
Η τραγουδίστρια Ζουχάλ Ολτζάι κατηγορήθηκε ότι τροποποίησε τους στίχους ενός από τα τραγούδια της, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν, ενώ προέβη και σε μια προσβλητική χειρονομία ενώ ερμήνευε το εν λόγω τραγούδι, περιέγραψε η Hurriyet.
Στο βίντεο από την παράσταση εμφανίζεται η Ολτζάι να αλλάζει τους στίχους του τραγουδιού της και να τραγουδάει «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα πάντα είναι κενά, τα πάντα είναι ψέματα, η ζωή θα τελειώσει κάποια ημέρα και εσύ θα πεις "είχα ένα όνειρο"», σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ενώπιον του δικαστηρίου, η Ολτζάι απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε το όνομα του Ερντογάν διότι ταίριαζε ρυθμικά και δεν είχε κανένα «απώτερο υβριστικό κίνητρο».
Εξήγησε επίσης ότι η χειρονομία που έκανε απευθυνόταν σε κάποιο πρόσωπο από το κοινό.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, η τραγουδίστρια είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 10.620 λιρών (2.200 ευρώ) επειδή «εξύβρισε έναν κρατικό αξιωματούχο» το 2010.
Ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
07:45
Θεοδωράκης (ΕΛ.Α.Σ): Τέλος στο κράτος - «λάφυρο» και στη διαχείριση πίσω από «κλειστές πόρτες»
07:39
Δεμένα τα πλοία στις 3 Ιουλίου στη Ραφήνα: 24ωρη απεργία των ναυτικών των επιβατηγών πλοίων
07:29
Το θέμα της ακρίβειας περνάει το «κατώφλι» του Μαξίμου - Η Δευτέρα των αποφάσεων
07:29