Βρυξέλλες - Παρίσι και Λονδίνο χαιρετίζουν την εξαίρεση Ε.Ε. από τους δασμούς Τραμπ
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαιρέτισαν την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναστείλει προσωρινά την επιβολή υψηλότερων δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τα κράτη της ΕΕ.
«Ας καλωσορίσουμε αυτή την απόφαση, η οποία σηματοδοτεί μια πρόοδο, ας συνεχίσουμε να μιλάμε», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί, στον ραδιοσταθμό France Inter.
«Αλλά ας μην τροφοδοτούμε τη φαντασίωση ότι θα ανοίξουμε ξανά από εδώ μια παγκόσμια επαναδιαπραγμάτευση όπως αυτή της διατλαντικής συνθήκης», πρόσθεσε.
Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσε επίσης σήμερα ότι είναι καλή είδηση το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε γνώμη για την επιβολή εμπορικών δασμών στον ευρωπαϊκό χάλυβα.
«Ήταν μια κακή απόφαση από την αμερικανική κυβέρνηση για την Ευρώπη και η γαλλική βιομηχανία θα δεχόταν πλήγμα από τη μονομερή αύξηση των τελωνειακών δασμών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό.
«Η Ευρώπη είχε δηλώσει σαφώς την πρόθεσή της να απαντήσει και να μπει σ' έναν εμπορικό πόλεμο... Είναι καλό το ότι ο πρόεδρος Τραμπ άλλαξε γνώμη για τις αυξήσεις των δασμών», πρόσθεσε ο γάλλος εκπρόσωπος.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι χαιρέτισε επίσης από τις Βρυξέλλες την κίνηση των ΗΠΑ.
SPONSORED
Επέζησε τρώγοντας... πάγο ο ορειβάτης που αγνοούνταν για μια εβδομάδα στο Έβερεστ
16:57
Εγκληματική Οργάνωση σε Πολεοδομίες: Ποινική δίωξη στους 6 συλληφθέντες - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
16:43
CNNi: Το Ισραήλ έστειλε στρατεύματα στο Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν
16:30
Μουντιάλ: Η ζέστη μπαίνει στο παιχνίδι - Κρας τεστ για την προσαρμογή του αθλητισμού στο θερμό κλίμα
16:18