ΚΟΣΜΟΣ

«Φτάνει πια με τα όπλα»: Η 9χρονη εγγονή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έχει ένα όνειρο

«Φτάνει πια με τα όπλα»: Η 9χρονη εγγονή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ έχει ένα όνειρο
REUTERS/Jonathan Ernst

Χιλιάδες Αμερικανοί κατέκλυσαν το Σάββατο τους δρόμους των μεγάλων πόλεων, ενώνοντας τις φωνές τους κατά της οπλοκατοχής.

Στην ιστορική κινητοποίηση, ξεχώρισε η παρουσία μιας 9χρονης, η οποία πήρε το λόγο στην διαμαρτυρία που έγινε στην Ουάσινγκτον και κατάφερε να συγκινήσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Ο λόγος για την Γιολάντα Ρενέ Κινγκ, εγγονή του ηγέτη του Αφροαμερικανικού Κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που απηύθυνε το δικό της μήνυμα κατά των όπλων, καταχειροκροτούμενη από το πλήθος για τον αυθορμητισμό της.

«Ο παππούς μου είχε ένα όνειρο κι αυτό ήταν τα τέσσερα μικρά παιδιά του να μην κριθούν ποτέ για το χρώμα του δέρματός τους, αλλά για τον χαρακτήρα τους», είπε η μεγαλύτερη εγγονή του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δικό της όνειρο, λέγοντας:

«Αρκετά, δεν πάει άλλο. Το όνειρό μου είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχουν όπλα σε αυτό τον κόσμο. Τελεία».

Προέτρεψε δε το συγκεντρωμένο πλήθος θα διαδώσουν παντού το μήνυμα, σε όλη τη χώρα: «Τα μάθατε; Θα γίνουμε μια σπουδαία γενιά».

Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να τιμήσουν σε δύο εβδομάδες τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του πάστορα που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή κατά του φυλετικού διαχωρισμού.

Martin Luther King's granddaughter has a dream, too - where enough is enough, By Dakin Andone, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ