Συνομιλίες με την Μπόκο Χαράμ διεξάγει η Νιγηρία για την κατάπαυση των εχθροπραξιών
Η κυβέρνηση της Νιγηρίας διεξάγει εδώ και κάποιο καιρό συνομιλίες με την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ με σκοπό την επίτευξη εκεχειρίας, όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από το υπουργείο Πληροφοριών της χώρας.
«Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, βρισκόμαστε σε ευρύτερες συνομιλίες για την κατάπαυση των εχθροπραξιών με τους αντάρτες εδώ και κάποιο καιρό» ανέφερε ο Λάι Μοχάμεντ σε ανακοίνωση που έστειλε στο πρακτορείο Reuters, σχετική με την απελευθέρωση, την περασμένη Τετάρτη, περίπου 100 μαθητριών που είχαν απαχθεί από τους τζιχαντιστές.
Ο βασικός στόχος αυτών των συνομιλιών, πρόσθεσε ο Μοχάμεντ, είναι να επιτευχθεί μόνιμη εκεχειρία με την οργάνωση που διεξάγει ανταρτοπόλεμο, με απαγωγές και βομβιστικές ενέργειες, από το 2009 κυρίως στη βόρεια Νιγηρία.
Τα κορίτσια που είχαν απαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου από την Μπόκο Χαράμ στην πόλη Ντάπτσι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, επανενώθηκαν την Κυριακή με τις οικογένειές τους.
Σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου, οι αθήτριες έφτασαν στο Ντάπτσι, στην Πολιτεία Γιόμπε, γύρω στις 14.30 τοπική ώρα, με πέντε λεωφορεία που συνοδεύονταν από ισχυρές δυνάμεις του στρατού.
Από τη μάχη με τις φλόγες, σημαιοφόρος: «Νιώθω περηφάνια» - Η μητέρα του Στέφανου στο CNN Greece
12:18
Στο λιμάνι του Ηρακλείου έφτασε το γαλλικό ερευνητικό πλοίο για το υποθαλάσσιο καλώδιο Κρήτης-Κύπρου
12:16
Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Ετήσιο Παιδιατρικό Συνέδριο
12:13
Κόκκινη προειδοποίηση από ΕΜΥ για την 28η Οκτωβρίου: Πού θα πέσουν ισχυρές βροχές έως αύριο τη νύχτα
12:06