ΚΟΣΜΟΣ

Ένσταση σε άλλο δικαστήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Ένσταση σε άλλο δικαστήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
EUROKINISSI

Ένσταση για την απόρριψη του δεύτερου αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη υπέβαλαν σήμερα οι δικηγόροι τους.

Η ένσταση δεν υποβλήθηκε στο δεύτερο Ποινικό Δικαστήριο Αδριανούπολης, αλλά σε άλλο δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε άλλο δικαστήριο, υποβάλλοντας ένσταση για την απόφαση για συνέχιση της κράτησης.

Αν η απόφαση του δεύτερου αυτού δικαστηρίου κρίνει πως είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα έχει βάρος στην υπόθεση τους ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου.

Η κίνηση αυτή των δικηγόρων έρχεται λίγο μετά την έμμεση μεν, σαφή δε, σύνδεση της υπόθεσής τους από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκείνη των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και η Άγκυρα ζητά την έκδοσή τους στην Τουρκία, αλλά και την τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, ο οποίος έκανε λόγο για ανταλλαγή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να υποστήριξε πως «εμείς ασφαλώς δεν διασυνδέουμε τα δύο θέματα», ωστόσο αποκάλυψε σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από τη Βάρνα πως είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι «εκείνοι που έκαναν πραξικόπημα στη χώρα μας είναι ακόμη στην Ελλάδα. Εμείς όταν τους ζητήσαμε δεν μας τους έδωσαν. Αυτοί που δεν μιλούν καθόλου για αυτό το θέμα, λένε ότι πρέπει να αφεθούν αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί».

«Ασφαλώς τους εξήγησα ότι δεν είναι δίκαιο αυτοί που συζητούν σε βάθος το θέμα των δύο στρατιωτικών να μην συζητούν καθόλου το θέμα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών που έχουν διαφύγει στην Ελλάδα έπειτα από την εμπλοκή τους στο πραξικόπημα στην Τουρκία», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ