Ο Μπορίσοφ ενημέρωσε τον Αναστασιάδη για την σύνοδο της Βάρνας
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, η οποία προεδρεύει της Ε.Ε., Μπόικο Μπορίσοφ, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, τον οποίο ενημέρωσε συνοπτικά για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων της συνόδου ΕΕ - Τουρκίας στη Βάρνα.
Ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε ότι υπάρχει μια διαδικασία για τη χρηματική ενίσχυση, που περιμένει η Τουρκία, αλλά το θέμα των θεωρήσεων εισόδου είναι ακόμα πολύ μακριά.
Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, την οποία επικαλείται το ΚΥΠΕ, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανέφερε στον πρόεδρο Αναστασιάδη πως κατά τη σύνοδο υπογραμμίστηκε από πλευράς ΕΕ ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα, ότι η Ένωση την στηρίζει και πως η Κύπρος πρέπει να αφεθεί ελεύθερη στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της.
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι ενεργεί υπέρ των συμφερόντων των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους οι Ελληνοκύπριοι δεν λαμβάνουν υπόψη.
Επίσης, ο κ. Μπορίσοφ ανέφερε στον πρόεδρο Αναστασιάδη πως για όλα αυτά και για την αποκατάσταση των σχέσεων η ΕΕ περιμένει από την Τουρκία ότι θα ανταποκριθεί στα όσα συλλογικά επισημαίνονται στα συμπεράσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Διακοπές Χριστουγέννων: Πότε κλείνουν τα σχολεία
03:00
ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 2.217 θέσεις στο Δημόσιο της προκήρυξης 8Κ/2024
02:00
Πότε αναμένεται να καταβληθούν στους δικαιούχους οι συντάξεις Ιανουαρίου
01:00
Πότε πληρώνονται επιδόματα, παροχές και δώρα Χριστουγέννων από την ΔΥΠΑ
00:30